Eerste resultaten met de Equisal Lintworm test in Nederland

De Equisal lintworm test is nu enkele maanden beschikbaar voor paardeneigenaren in Nederland en de eerste resultaten zijn nu beschikbaar.

Er zijn honderden monster inmiddels getest, en het blijkt dat 21% van de paarden een lintworm besmetting heeft. Dus 1 op de 5 paarden! Deze resultaten zijn beter als de resultaten zoals deze worden verkregen in Engeland, waar 1 op de 3 paarden (30%) een aantoonbare lint wormbesmetting heeft na testen met de Equisal Lintworm test.

Verder blijkt dat 7% van de ingezonden speeksel monsters niet geschikt was om de bepaling op uit te voeren. Vrijwel altijd komt dit doordat het speekselmonster te snel na de laatste arbeid of na de laatste maaltijd wordt afgenomen. In beide gevallen produceert het paard veel speeksel en worden de aanwezige antilichamen in de het speeksel zodanig verdunt dat een betrouwbare bepaling niet kan worden uitgevoerd. Let hier AUB op.

Let wel in alle gevallen sturen wij een gratis nieuwe Equisal Lintworm test op, alleen vervelend voor u want u zult langer op de resultaten moeten wachten.

Ook geïnteresseerd om u paard te laten testen op lintworm? Bestel hier u Equisal Lintworm testen.