Over de mensen bij VPL Het Woud

Veterinair Parasitologisch Laboratorium ‘Het Woud’ is opgericht door dierenartsen Wicher Holland en dierenarts Barbara van der Eerden, die verontrust zijn over gebruik en soms misbruik van ontwormingskuren bij paarden, schapen en andere dieren en de gevolgen die dit heeft voor de ontwikkeling van wormresistentie.

Om tot een verantwoord gebruik van ontwormingsmiddelen te komen zijn wormeitellingen in de mest en ontlasting het belangrijkste instrument. Echter voor de gemiddelde diereigenaar is dit niet eenvoudig te regelen en zijn de resultaten veelal lastig te interpreteren. VPL ‘Het Woud’ heeft een service ontwikkeld die het dier eigenaren mogelijk maakt om mestonderzoek/ontlastingsonderzoek eenvoudig en betaalbaar te laten uitvoeren op een gemakkelijke en vlotte manier gecombineerd met een betrouwbare uitslag en kundig advies!

Wicher Holland is in 1990 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Na 2 – 3 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende dierenarts praktijken in Nederland heeft Wicher 5 jaar bij de Verenigde Naties gewerkt als dierenarts in Afrika en in Wenen-Oostenrijk. Daarna heeft hij voor de faculteit diergeneeskunde in Gent-Belgie 3 jaar in Hanoi-Vietnam bij het Centraal Diergeneeskundig Instituut gewerkt. Van 2001 tot 2007 heeft Wicher bij Intervet International gewerkt als dierenarts-parasitoloog in zowel de marketing als op de afdeling registratie. Hij is in 2003 gepromoveerd in de veterinaire parasitologie in Gent-Belgie. Wicher Holland heeft talloze internationale publicaties op zijn naam staan. Vanaf 2008 – 2014 was Wicher gastdocent aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, en gaf hier les aan co-assistenten diergeneeskunde.

Barbara van der Eerden, is in 1992 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Maagdarmwormproblematiek heeft altijd haar interesse gehad; haar afstudeerscriptie ging er al over. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het laboratorium en met kwaliteitsmanagement. Als Barbara even vrije tijd heeft stapt ze op het paard voor een buitenrit (met hond)

Hester van Haaren werkt sinds 2010 bij VPL Het Woud. Zij is hoofd van laboratorium en regelt de dagelijkse gang van zaken op het lab. Hester heeft in haar jeugd heel veel concoursen gereden, de laatste jaren geniet zij meer van lange bosritten op haar paarden in de prachtige bossen in en rondom Groesbeek.

Irma Kuijpers werkt sinds 2012 bij VPL Het Woud. Zij assisteert bij alle werkzaamheden in het laboratorium. Irma heeft een twee honden en een Fries paard, waar zij zowat dagelijks op rijdt. Daarnaast is zij instructrice op een manege.