Over de mensen bij VPL Het Woud

Veterinair Parasitologisch Laboratorium ‘Het Woud’ is opgericht door dierenartsen Wicher Holland en dierenarts Barbara van der Eerden, die verontrust zijn over gebruik en soms misbruik van ontwormingskuren bij paarden, schapen en andere dieren en de gevolgen die dit heeft voor de ontwikkeling van wormresistentie.

Om tot een verantwoord gebruik van ontwormingsmiddelen te komen zijn wormeitellingen in de mest en ontlasting het belangrijkste instrument. Echter voor de gemiddelde diereigenaar is dit niet eenvoudig te regelen en zijn de resultaten veelal lastig te interpreteren. VPL ‘Het Woud’ heeft een service ontwikkeld die het dier eigenaren mogelijk maakt om mestonderzoek/ontlastingsonderzoek eenvoudig en betaalbaar te laten uitvoeren op een gemakkelijke en vlotte manier gecombineerd met een betrouwbare uitslag en kundig advies!

Hester van Haaren werkt sinds 2010 bij VPL Het Woud. Zij is hoofd van laboratorium en regelt de dagelijkse gang van zaken op het lab. Hester heeft in haar jeugd heel veel concoursen gereden, de laatste jaren geniet zij meer van lange bosritten op haar paarden in de prachtige bossen in en rondom Groesbeek.

Irma Kuijpers werkt sinds 2012 bij VPL Het Woud. Zij assisteert bij alle werkzaamheden in het laboratorium. Irma heeft een twee honden en een Fries paard, waar zij zowat dagelijks op rijdt. Daarnaast is zij instructrice op een manege.