Wormbestrijding bij de hond

Gevaar op de loer

Ondanks al onze kennis en de vele goede antiparasitaire middelen  voor de verschillende inwendige- en uitwendige parasieten, zijn nog steeds een groot aantal honden besmet met wormen. Wormen ondermijnen niet alleen de gezondheid van uw hond, maar wormen vormen ook een gezondheidsrisico voor uzelf. Slechts weinig mensen zijn zich bewust van dit laatste. In Nederland heeft tot 10% van de kinderen een larvae migrans infectie (honden spoelworm) doorlopen. Deze infecties kunnen bij de mens veel vormen aannemen een van de bekendste is de infectie die met blindheid gaat gepaard! Wormbestrijding bij de hond is daarom zeer belangrijk.

Wormbestrijding bij de hond voor alle maten

Onderzoek centraal

Bij de reguliere wormbestrijding bij honden staat 3-maandelijkse behandeling centraal. Aangezien veel honden eigenaren niet graag hun dier voor niets willen behandelen, bestaat er nu ook de mogelijkheid om alleen te behandelen als uw huisdier echt wormen heeft. Want wist u dat minder dan 10% van de honden een worminfectie heeft in Nederland? Met het onderzoek van de ontlasting kan VPL het Woud een wormbesmetting aantonen. Wij adviseren de  ontlasting van elke hond apart te onderzoeken. Elke hond is immers weer anders.

Alleen als u dier wormeitjes, heeft en dus wormen, krijgt u het advies om uw hond te behandelen. U kunt zo voorkomen dat u uw huisdier voor niets behandelt.  Door het verminderd gebruik (chemische) diergeneesmiddelen zullen zowel uw hond als de omgeving minder worden belast.

Bestel wormcheckkit

Om een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren kunt u bij ons eenvoudig een wormcheckkit bestellen. Hierin zitten alle benodigdheden en instructies voor het verzamelen van de ontlasting van uw hond

Verzend ontlasting

Na ontvangst van de wormcheckkit, neemt u zelf het ontlastingsmonster. Dit ontlastingsmonster retourneert u middels de voorgeadresseerde envelop. Vergeet niet de digitale vragenlijst in te vullen over uw hond(en) en over de huisvestingsomstandigheden.

Uitslag per email

Na ontvangst van uw monster analyseren wij de ontlasting. Tevens nemen wij de door u ingevulde vragenlijst door. U ontvangt binnen 1-2 werkdagen een advies over de wormbestrijding per e-mail.

Microscopie

Wie zijn de mensen bij VPL ,Het Woud’

VPL ,Het Woud’ is een onafhankelijk parasitologisch laboratorium dat niet alleen dit ontlastingsonderzoek voor u kan uitvoeren, maar wij geven ook een gericht ontwormingsadvies. Adviezen worden verstrekt door onze dierenarts-parasitoloog. Door onze parasitologische kennis en ervaring zijn wij in staat om wormbestrijdingsprogramma’s te ontwikkelen specifiek voor uw hond(en) en de omstandigheden waaronder zij gehouden worden!

“De voldoening dat u hond alleen maar wordt ontwormd als het echt nodig is.”