Wormbestrijding bij katten

Altijd gevaar!

Katten brengen veel vreugde aan hun eigenaren. Het is echter wel belangrijk voor zowel uw kat als uzelf dat ze gezond en vrij van parasieten blijven. Door uw kat goed te observeren, tav gedrag, voedsel- en water opname krijgt u een goed beeld over de gezondheid van uw huisgenoot. Ook door regelmatige vaccinaties en bezoeken aan de dierenarts kunt u de gezondheid van uw kat waarborgen.
Het is echter bijna altijd onmogelijk om aan uw kat te zien of zij besmet is met maagdarmwormen. Elke kat raakt in zijn leven wel besmet met zowel interne als externe parasieten. Deze parasieten belagen de gezondheid van uw kat op verschillende manieren. Dit kan variëren van een lichte huid-irritatie tot levensbedreigende ziektes. Veel parasieten, en dan vooral de inwendige parasieten, kunnen overgaan op mensen.

Onderzoek centraal

Bij de wormbestrijding bij katten staat consequente 3-maandelijkse controle van de ontlasting of een 3-maandelijkse behandeling centraal. Aangezien veel katten eigenaren niet graag hun dier voor niks willen behandelen, bestaat er ook de mogelijkheid om alleen te behandelen als uw huisdier echt wormen heeft. Per slot van rekening heeft maar een kleine percentage van de katten werkelijk een worminfectie!
Door onderzoek van de ontlasting kunnen wij wormbesmetting aantonen.  Alleen als uw kat wormeitjes, heeft en dus wormen, krijgt u het advies om uw kat te behandelen. U kunt zo voorkomen dat u uw huisdier voor niets behandelt.  Door het verminderd gebruik (chemische) diergeneesmiddelen zullen zowel uw kat als de omgeving minder worden belast. Ook niet onbelangrijk is dat u geen gevecht meer hoeft aan te gaan met uw kat om een ontwormingsmiddel toe te dienen.

Bestel wormcheckkit

Om een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren kunt u bij ons eenvoudig een wormcheckkit bestellen. Hierin zitten alle benodigdheden en instructies voor het verzamelen van de ontlasting van uw kat

Verzend ontlasting

Na ontvangst van de wormcheckkit, neemt u zelf het ontlastingsmonster. Dit ontlastingsmonster retourneert u middels de voorgeadresseerde envelop. Vergeet niet de digitale vragenlijst in te vullen over uw kat(ten) en over de huisvestingsomstandigheden.

Uitslag per email

Na ontvangst van uw monster analyseren wij de ontlasting. Tevens nemen wij de door u ingevulde vragenlijst door. U ontvangt binnen 1-2 werkdagen een advies over de wormbestrijding per e-mail.

Microscopie

Wie zijn de mensen bij VPL ,Het Woud’

VPL ,Het Woud’ is een onafhankelijk parasitologisch laboratorium dat niet alleen dit ontlastingsonderzoek voor u kan uitvoeren, maar wij geven ook een gericht ontwormingsadvies. Adviezen worden verstrekt door onze dierenarts-parasitoloog. Door onze parasitologische kennis en ervaring zijn wij in staat om wormbestrijdingsprogramma’s te ontwikkelen specifiek voor uw kat(ten) en de omstandigheden waaronder zij gehouden worden!

“De voldoening dat u kat alleen maar wordt ontwormd als het echt nodig is.”