Wormbestrijding bij katten

Altijd gevaar!

Katten brengen veel vreugde aan hun eigenaren. Het is echter wel belangrijk voor zowel uw kat als uzelf dat ze gezond en vrij van parasieten blijven. Door uw kat goed te observeren, tav gedrag, voedsel- en water opname kunt u een goed beeld over de gezondheid van uw huisgenoot krijgen. Ook door regelmatige vaccinaties en bezoeken aan de dierenarts kunt u de gezondheid van uw kat waarborgen.
Het is echter bijna altijd onmogelijk om aan uw kat te zien of zij besmet is met maagdarmwormen. Elke kat raakt in zijn leven wel besmet met zowel interne als externe parasieten. Deze parasieten kunnen de gezondheid van uw kat op verschillende manieren belagen. Dit kan variëren van een lichte huid-irritatie tot levensbedreigende ziektes. Veel parasieten, en dan vooral de inwendige parasieten, kunnen overgaan op mensen.

Onderzoek centraal

Bij de wormbestrijding bij katten staat consequente 3-maandelijkse controle van de ontlasting of een 3-maandelijkse behandeling centraal. Aangezien veel katten eigenaren niet graag hun dier voor niks willen behandelen, bestaat er ook de mogelijkheid om alleen te behandelen als uw huisdier echt wormen heeft. Per slot van rekening heeft maar een kleine percentage van de katten werkelijk een worminfectie!
Wormbesmetting kan worden aangetoond door onderzoek van de ontlasting. Alleen als uw kat wormeitjes heeft en dus wormen, zal het advies worden gegeven om uw dier te behandelen. Het voor niks behandelen wordt zo voorkomen en uw kat wordt niet nodeloos blootgesteld aan (chemische) diergeneesmiddelen. Ook wordt het milieu minder zwaar belast met chemische middelen. Ook niet onbelangrijk is dat u geen gevecht meer hoeft aan te gaan met uw kat om het ontwormingsmiddel toe te dienen.

Bestel wormcheckkit

Om een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren kunt u bij ons eenvoudig een wormcheckkit bestellen. Hierin zitten alle benodigdheden en instructies voor het verzamelen van de ontlasting van uw kat

Verzend ontlasting

De ontlasting kunt u vervolgens in de bijgevoegde voorgeadresseerde envelop met normale briefpost naar ons laboratorium terugsturen! Met de wormcheckkit ontvangt u ook een korte vragenlijst waarin gegevens worden gevraagd met betrekking tot uw kat(ten)

Uitslag per email

Na ontvangst van het monster en de ingevulde vragenlijst op ons laboratorium, krijgt u binnen 1-2 werkdagen de resultaten en een wormbestrijdingsadvies per e-mail (of per post) thuis gestuurd

Microscopie

Wie zijn de mensen bij VPL ,Het Woud’

VPL ,Het Woud’ is een onafhankelijk parasitologisch laboratorium dat niet alleen dit ontlastingsonderzoek voor u kan uitvoeren, maar wij geven ook een gericht ontwormingsadvies. Adviezen worden verstrekt door onze dierenarts-parasitoloog. Door onze parasitologische kennis en ervaring zijn wij in staat om wormbestrijdingsprogramma’s te ontwikkelen specifiek voor uw kat(ten) en de omstandigheden waaronder zij gehouden worden!

“De voldoening dat u kat alleen maar wordt ontwormd als het echt nodig is.”

Deze website

Indien uw meer wilt weten over een specifieke inwendige of externe parasiet, dan kunt u op de buttons hiernaast klikken. U vindt hier niet alleen informatie over de symptomen die worden veroorzaakt door de parasiet, maar ook de plek op- of in het dier waar ze meestal verblijven en het mogelijk gezondheidsrisicio’s voor de mens. Tot slot worden blij elke parasiet enkele simpele tips gegeven die u kunnen helpen de preventie van besmetting.